0 votes
by (886k points)

daar zie je s nachts geen kind of dier Sommige kinderen zijn er meteen voor te porren om bloempotten om te draaien en in donkere hoekjes te kijken op zoek naar beestjes. Andere vinden het maar eng. Of vies. Kijkt je kind nog een beetje bedenkelijk? Prikkel je zoon of dochter dan door te vragen hoeveel verschillende dieren hij of zij denkt dat er in jullie tuin te vinden zijn. Vlinders, de poes van de buren, het konijn, mieren en een vogel. Een stuk of vijf?


Plak daar maar gerust twee of meer nullen nullen aan vast. In Nederlandse tuinen komen duizenden dierensoorten voor, van piepklein en met het blote oog bijna niet te zien tot dieren die je veel gemakkelijker kunt ontdekken, als vogels, padden en egels. Ter vergelijking: in Wildlands Emmen wonen maar honderd verschillende soorten dieren. Je eigen tuin is dus gewoon een echte dierentuin!

 

Speuren naar tuindieren

Op zoek naar alles wat kruipt, vliegt, loopt, fladdert, zoemt, piept en zingt. Als een mini-Freek Vonk op tuinsafari. Een beetje scheppen en wroeten in de aarde om te ontdekken wat daar rondwroet. Een glazen pot om kleine diertjes in te verzamelen is handig. Of een speciaal insectenbakje met een vergrootglas in het deksel. Beestjes 'vangen' met een camera kan natuuurlijk ook.

Om het speuren extra leuk te maken, gebruik je onze gratis Tuinsafari Checklist. Hierop kan je kind afstrepen welke dieren al zijn gespot. Gaan er meerdere kinderen tegelijkertijd op tuinsafari, dan kun je er zelfs een wedstrijdje van maken wie de meeste dieren kan vinden, of wie het snelst alle dieren van de kaart heeft afgestreept.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

daar zie je s nachts geen kind of dier

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 28, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
asked Jan 14, 2023 by admin (886k points)
...