0 votes
by (886k points)

olympisch kampioen tienkamp 1976 De succesvolste sportman van deze Spelen was de Russische turner Nikolai Andrianov die op zeven medailles beslag legde, waarvan vier gouden.

Heel wat minder fraai was wat zijn landgenoot Boris Onisjenko uithaalde bij de moderne vijfkamp (paardrijden, zwemmen, schermen, schieten, veldloop). Op het onderdeel schermen worden de treffers elektronisch geregistreerd. Onisjenko had met zijn wapen dusdanig geknoeid dat hij een treffer kon laten aantekenen zonder zijn tegenstander daadwerkelijk te raken. De Britten hadden het eerst in de gaten dat er iets niet in orde was. Parker wist zeker niet getoucheerd te zijn en toch kreeg hij een treffer tegen. Hij waarschuwde zijn landgenoot Fox om op zijn hoede te zijn. Die overkwam hetzelfde als Parker, waarna de Britten eisten dat het wapen van de Rus zou worden onderzocht. Toen kwam het bedrog aan het licht. De Russische leiding voerde Onisjenko vliegensvlug af.

Nederland verwierf maar vijf medailles, waaronder geen enkele gouden. Zilver was er voor de kleiduivenschutter Eric Swinkels en wielrenner Herman Ponsteen op de achtervolging, twee keer brons voor zwemster Enith Brigitha en één keer voor de waterpoloploeg.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Nikolai Andrianov

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Feb 24 by admin (886k points)
...