0 votes
by (886k points)

in welke horrorreeks komen we het personage michael myers tegen Michael Myers is een personage uit een reeks horrorfilms. Hij verscheen voor het eerst in Halloween (1978) van John Carpenter.

In Halloween is die moordenaar het horroricoon Michael Myers. In de openingsscène zien we hem als zesjarig jongetje zijn oudere zus vermoorden.

Johan Hendrik van Dalen werd geboren op 15 februari 1828 in Sluis, Nederland. Zijn vader Johannes Dalen en moeder Maria van der Rijk waren van Nederlandse afkomst. Van hem was bekend dat hij in de negentiende en begin twintigste eeuw een eervol aanbod om dominee te Eversdijk te worden afsloeg.

In plaats daarvan streefde hij een carrière na als taalkundige en lexicograaf – het schrijven van woordenboeken en boeken over talen als Nederlands, Fries, Latijn en Grieks. Hij is het meest bekend vanwege zijn werk “The Great Dictionary of the Dutch Language”, dat nog steeds wordt gebruikt als een van de belangrijkste naslagwerken voor het leren van Nederlands. Hij schreef ook vele andere werken zoals “An Introduction to the Study of Languages”, “A Comparative Grammar of the Indo-Germanic Languages” en meer. Zijn laatst gepubliceerde werk was “The Great Dictionary of the Low Saxon Language”.

Johan Hendrik van Dalen zal altijd herinnerd worden vanwege zijn bijdragen aan taalstudies door middel van zijn enorme oeuvre dat nog steeds bestaat.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

in welke horrorreeks komen we het personage michael myers tegen

0 votes
by (886k points)

Michael Myers is een personage uit een reeks horrorfilms. Hij verscheen voor het eerst in Halloween (1978) van John Carpenter.

0 votes
by (886k points)

Het personage verschijnt in negen films, maar ook in romans, videogames en verschillende strips. Het personage is de eerste antagonist in de Halloween

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Dec 11, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
...