0 votes
by (886k points)

gaat volgens sommigen goed samen met terpentijn Welkom op onze website, vandaag zullen we een vraag beantwoorden waar velen naar op zoek zijn, u vindt het antwoord hier op onze prachtige website die gespecialiseerd is in het beantwoorden van vragen, de vraag is: gaat volgens sommigen goed samen met terpentijn

het antwoord 

Terpentijnolie is het natuurlijke en correcte oplosmiddel voor het verdunnen en oplossen van natuurlijke soorten olie en was. Het wordt Terpentijnolie genoemd om zo het onderscheid duidelijker te maken met Terpentine. We vertellen daar verder op in deze tekst meer over.

Terpentijnolie wordt gewonnen uit sap dat afgetapt wordt van naaldbomen en wat vervolgens gedestilleerd wordt (rectificeren heet dat). Het sap kan op verschillende manieren worden verkregen. Zo kan een snede in de bast gemaakt worden waar een potje onder gehangen wordt net als bij latex maar kan men ook sap winnen uit de wortels van de boom. Een modern alternatief is om het sap te winnen uit dennenappels in plaats van uit de boom zelf. Als het sap van de gebruikte bomen vanzelf iets indikt wordt het een beetje rubberachtig en wordt het gom genoemd. Terpentijnolie wordt om die reden naast de al eerder vermeldde namen ook wel als Gomterpentijn vermeld.

Omdat men vroeger minder goed kon destilleren verschilde de kwaliteit van de Terpentijnolie nogal, afhankelijk van waar deze gewonnen was. Zo sprak men niet direct van Terpentijnolie maar bijvoorbeeld van Portugese Terpentijnolie, Franse Terpentijnolie of Venetiaanse Terpentijnolie. Hoe het ook genoemd wordt: Terpentijnolie is het ideale oplosmiddel voor allerlei oliĆ«n en wassen die moeder natuur voor ons heeft gemaakt. 

 

Deze Gomterpentijn of Terpentijnolie is de vluchtige substantie die wordt gewonnen aan het eind van het rectificatie proces. De harde substantie die achterblijft na het destilleren is Colofonium. Deze hars die samen met Terpentijnolie gewonnen wordt wordt onder andere gebruikt bij het maken van allerlei soorten vernissen.

Als je een andere vraag wilt beantwoorden of een opmerking wilt maken, laat dan hieronder een reactie achter

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

gaat volgens sommigen goed samen met terpentijn

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...