0 votes
by (886k points)

welke rivier vormt gedeeltelijk de grens tussen turkije en syrië Welkom op onze eerste website om vragen te beantwoorden en het juiste antwoord te geven op algemene vragen en puzzels met betrekking tot games en vele andere dingen:

Koortswerende middelen zijn stoffen die worden gebruikt om koorts te verminderen. Koorts is een complexe fysiologische reactie die wordt uitgelokt door infectieuze of aseptische stimuli. Antipyretische therapie kan antipyretische medicatie en externe koeling omvatten, zoals airconditioning of een koel bad. Het meest gebruikte antipyretische middel is paracetamol, dat is afgeleid van de schors van de kinaboom. Andere antipyretica op plantaardige basis zijn extracten van de stengelschors van Sapindus asoca, Moringa oleifera, Acacia catechu, Bauhinia racemosus en Cleome viscosa. Deze kruidengeneesmiddelen blijken naast hun antipyretische effecten ook antioxiderende, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen te bezitten. Bovendien is het traditionele gebruik van deze planten voor de behandeling van koorts gedocumenteerd in verschillende tribale gemeenschappen in India en andere delen van de wereld.

Eigenschappen van de boomschors die wordt gebruikt om koortswerende middelen te maken

Boomschors wordt al lang in de traditionele geneeskunde gebruikt om koortswerende middelen te maken. Koortswerende middelen zijn stoffen die koorts verminderen en worden meestal gemaakt van de schors van Acacia nilotica, Bauhinia racemosus, Cleome viscosa, Moringa oleifera en Ximenia americana. Van het waterige extract van de schors van Acacia karroo is bekend dat het een opmerkelijke ontstekingsremmende werking heeft tegen door carrageen en histamine veroorzaakt oedeem. Het kernhout van Acacia catechu, stengelschors en bladeren van Bauhinia racemosus en Cleome viscosa hebben ook antipyretische eigenschappen. Evenzo bevat de schors van Moringa oleifera actieve componenten met duidelijke antipyretische activiteit in diermodellen. Bovendien wordt de olie van de copaiba-boom in traditionele make-up gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Al deze planten zijn onderzocht op hun therapeutische toepassingen vanwege hun krachtige ontstekingsremmende effecten in vergelijking met conventionele medicijnen zoals antipyretica, analgetica en antibiotica.

We zijn aan het einde gekomen, heb je hier nog iets aan toe te voegen?

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De Tigris (Arabisch: نهر دجلة) is een rivier in het Midden-Oosten, een van de twee grote rivieren van het oude tweestromenland Mesopotamië. In de Turkse ...

0 votes
by (886k points)

Orontes-rivier en de vriendschapsdam tussen Turkije en Syrië

0 votes
by (886k points)

De rivier de Eufraat maakt deel uit van de grens tussen Turkije en Syrië.

De rivier de Eufraat is de langste rivier in West-Azië en een van de langste rivieren ter wereld. Het is 1.740 km (1.090 mijl) lang van de bron tot de uitlaat naar de Middellandse Zee.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Jan 28, 2023 by admin (886k points)
...