0 votes
by (886k points)

ajacied die voor het eerst mee is naar een wk Hakim Ziyech, de Nederlandse speler van Ajax Amsterdam, werd een publieke vraag toen Marokko hulpeloos leek door twee punten te behalen in de laatste ronde van de FIFA Wereldbeker-kwalificatiewedstrijden en niet scoorde tegen zijn concurrenten.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Ajax speelt in de Eredivisie. Samen met Feyenoord en PSV vormt het de drie polen van het Nederlandse voetbal. Het team speelt zijn wedstrijden in de Johan Cruyff Arena, die in 1996 werd geopend en een capaciteit heeft van 52.342 toeschouwers.

Ajax won 65 nationale kampioenschappen, won 36 keer de landstitel in de Eredivisie, 20 keer de Nederlandse beker en 9 keer de Nederlandse Super Cup. Ajax Amsterdam is een van de meest succesvolle clubs op het Europese continent, aangezien het 10 Europese kampioenschappen heeft verdeeld (4 Europese Champions League-titels, twee Europese Super Cup-titels, twee Intercontinental Cup-titels, één titel in de Europese competitie, evenals één titel in de Europacup II). Dit maakte het gerangschikt als de zevende beste club van de eeuw, volgens cijfers van de International Federation of Football History and Statistics. Ook is Ajax een van de weinige vier clubs naast Bayern München, Juventus en Chelsea die alle Europese kampioenschappen hebben weten te behalen. Het is een van de vijf clubs met AC Milan, Bayern München, Real Madrid en Liverpool FC die het recht hebben om de Champions League Cup te behouden.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 20, 2022 by admin (886k points)
...