0 votes
by (886k points)

hoe lang duurt een wk wedstrijd Het WK is het toppunt van internationale voetbalcompetities, met landen van over de hele wereld die samenkomen om te strijden en miljoenen toeschouwers van over de hele wereld die toekijken en juichen. Als een van de meest populaire en belangrijke evenementen in de sportwereld, is het logisch om je af te vragen hoe lang een WK-wedstrijd zal duren. Deze blogpost geeft een overzicht van de duur van een typische WK-wedstrijd en schetst de omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de duur van de wedstrijd. We zullen de verschillende regels en voorschriften onderzoeken die tijdens een wedstrijd moeten worden gevolgd en bekijken hoe al deze factoren samenwerken om de lengte van een wedstrijd te bepalen. Ten slotte kijken we naar enkele historische voorbeelden van uitzonderlijk lange wedstrijden en leggen we uit hoe ze erin zijn geslaagd om veel langer te duren dan de gemiddelde WK-wedstrijd. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over de duur van een WK-wedstrijd.

1. 90 minuten speeltijd

Een FIFA World Cup-wedstrijd duurt meestal 90 minuten aan gameplay. Dit kan worden opgedeeld in twee helften van elk 45 minuten, met een pre-match periode van 15 minuten en een rustpauze van 15 minuten. In totaal kan een wedstrijd tot twee uur duren van start tot finish, inclusief blessuretijd. Afhankelijk van het niveau van de wedstrijd kan de scheidsrechter aan het einde van de tweede helft echter extra tijd toevoegen om eventuele vertragingen als gevolg van blessures of overtredingen te compenseren.

2. 30 minuten in de eerste helft

Na 30 minuten in de eerste helft is de wedstrijd net begonnen en beide teams voelen nog steeds de pijn. Veel spelers zullen de fysieke en mentale stress voelen van het spel dat ze spelen, terwijl anderen zich zelfverzekerd voelen en klaar zijn om de controle over de wedstrijd over te nemen. Afhankelijk van hoe de wedstrijd op dit moment verloopt, kan elk team de controle overnemen en proberen hun voorsprong te vergroten of proberen te voorkomen dat hun tegenstanders de overhand krijgen. Hoe dan ook, de wedstrijd bevindt zich nog in de beginfase en eventuele doelpunten die op dit moment worden gescoord, kunnen cruciaal zijn voor het bepalen van de uitkomst.

3. Extra tijd voor twee periodes van 15 minuten

Een WK-wedstrijd duurt in totaal 90 minuten. Dit is inclusief twee helften van 45 minuten en een pauze van 15 minuten tussendoor. Als de scheidsrechter het echter nodig acht, kan er twee keer 15 minuten extra tijd worden gegeven. Dit staat bekend als "overuren" en wordt gebruikt om verloren tijd in te halen als gevolg van blessures of andere onderbrekingen. Deze extra tijd is niet inbegrepen in het totaal van 90 minuten en de scheidsrechter kan ervoor kiezen om de wedstrijd op elk moment tijdens de verlenging te beëindigen. Als de wedstrijd na verlenging gelijk blijft, wordt de wedstrijd meestal beslist door een penalty shootout.

4. Strafschoppen

Een penalty shootout wordt gebruikt om de winnaar van een knock-outwedstrijd te bepalen als de wedstrijd na verlenging gelijk is. De twee teams proberen om de beurt de bal vanaf de strafschopstip langs de doelman van de tegenstander te trappen. Elk team krijgt vijf pogingen. Als de score na vijf rondes nog steeds gelijk is, verandert de shootout in een plotselinge dood, waarbij de teams om de beurt wisselen totdat het ene team een ​​fout maakt en het andere team zich bekeert. Zodra de penalty shootout is voltooid, is het spel afgelopen.

5. Mogelijkheid tot extra tijd en extra straffen

Bij een WK-wedstrijd zijn er twee helften van elk 45 minuten, met daartussen een kwartier pauze. Als de wedstrijd echter gelijk is aan het einde van de reguliere speeltijd, kan de wedstrijd worden verlengd met maximaal twee verlengingen van elk 15 minuten (ook wel "verlenging" genoemd). Als het spel na verlenging nog steeds gelijk is, kan een penalty shootout worden gebruikt om de winnaar te bepalen.

Kortom, een WK-wedstrijd duurt 90 minuten plus eventuele extra tijd vanwege wissels, blessures of andere onderbrekingen. De totale duur van een wedstrijd mag maximaal 120 minuten bedragen, inclusief extra tijd in een knock-outwedstrijd. De lengte van deze korte en intense wedstrijd maakt deel uit van wat het WK zo'n spannend toernooi maakt om naar te kijken.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Feb 13, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Feb 4, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 3 by admin (886k points)
...