0 votes
by (886k points)

de ideeën van deze schrijver vormden mede de oorsprong van de franse revolutie Welkom bij ons, ik wil je niet verlengen, en begin hierover te praten, wat me zeer enthousiast maakt, en ik verzamel mijn informatie en mijn schrijfervaringen erin, en ik hoop erin te slagen het te schrijven met nauwkeurige informatie die je praten over, en nu staan ​​we op het punt om het antwoord te publiceren.

Voltaire  
  Hoeveel letters , AV?  
  + trema  
 
  Rousseau? 
  Voltaire 
  @2 heet de zaterdag AD ook al?  
 
  De Heemstedes club waar Johan Neeskens en Bram Peper speelden 

Was het nuttig voor je, vergeet dit dan niet te delen op sociale netwerksites en onder vrienden die hierin geïnteresseerd zijn :)

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Voltaire  Rousseau? 

0 votes
by (886k points)

De ideeën van de Franse Revolutie waren gecentreerd rond de concepten vrijheid, gelijkheid en broederschap. Deze concepten waren grotendeels ontleend aan de Verlichtingsbeweging, die de nadruk legde op individuele rechten, vrijheid van meningsuiting en gedachte, evenals op rationalisme en humanisme. De ideeën van deze Verlichtingsdenkers als Montesquieu en Voltaire hadden een grote invloed op de revolutionaire beweging in Frankrijk. Bovendien probeerden de Fransen een samenleving tot stand te brengen waarin alle burgers gelijke toegang hadden tot politieke macht en middelen, ongeacht status of rijkdom. Rijkdom werd niet langer gezien als een manier om status in de samenleving te verwerven; het werd eerder eenvoudig gezien als een economische hulpbron die in gelijke mate aan alle burgers zou moeten worden verstrekt. Dit sentiment kwam tot uiting in oproepen tot belastinghervorming en socialezekerheidsprogramma’s in deze periode. Ten slotte stond het concept van broederschap ook centraal in de Franse revolutionaire ideologie; het riep op tot solidariteit onder de burgers bij het nastreven van een gemeenschappelijk doel: het tot stand brengen van een eerlijkere en rechtvaardigere samenleving voor alle leden van de Franse samenleving.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
3 answers
...