0 votes
by (886k points)

hoeveel landen zijn er in de wereld 

Er zijn 196 internationaal erkende staten. Dat zijn de 193 leden van de Verenigde Naties plus Palestina en Vaticaanstad, die beide een waarnemersstatus hebben bij de VN, en Kosovo. Al deze staten door een meerderheid van de Verenigde Naties erkende als onafhankelijk worden.

Landen die door een kleiner aantal leden van de Verenigde Naties worden erkend, worden ook niet als "algemeen erkend" beschouwd. Landen die niet algemeen erkend zijn, maar de facto wel onafhankelijk, zijn opgelijst onder het kopje niet algemeen erkende landen. Micronaties worden niet in de lijst weergegeven.

afhankelijke gebieden en gebieden die vaak als afhankelijk gebied worden beschouwd, zijn weergegeven onder het kopje niet-onafhankelijke gebieden. Territoriale aanspraken op Antarctica zijn niet opgenomen.

Bij elk land staan ​​de verkorte namen van het land vermeld in de talen die in het gehele land officieel zijn. Indien er geen officiële taal is, wordt de naam vermeld in de meest gesproken taal.

Staatkundige veranderingen in 2022

30 september: De Oost-Oekraïense oblasten Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja worden geannexeerd door Rusland, inclusief de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loegansk. Vrijwel de gehele internationale gemeenschap keurt de annexatie af en deze niet.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 24, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 30, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
...