0 votes
by (886k points)

burgemeester van amsterdam 1983 tot 1994 Het is gemakkelijk om erover te schrijven, maar het is moeilijk om de informatie erin op een eenvoudige manier op te sommen vanwege de moeilijkheidsgraad van de puzzels. Maar ik zal proberen alle belangrijke aspecten en aspecten in detail te presenteren om deze vragen op te lossen. Ik zal mijn gedachten in gouden woorden presenteren, hier is nu het antwoord:

Voormalig burgemeester Ed van Thijn is vanochtend op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1983 tot 1994 burgemeester van Amsterdam, een periode waarin hij vooral nationaal bekendheid kreeg om zijn optreden na de Bijlmerramp in 1992.

De gemeente heeft het nieuws over zijn overlijden op verzoek van zijn vrouw en kinderen vanavond bekendgemaakt. Volgens hen was Van Thijn tot het einde toe betrokken, helder en geestig.

Ed van Thijn overleden, oud-burgemeester Amsterdam en voormalig PvdA-zwaargewicht

In Amsterdam is oud- politicus Ed van Thijn (PvdA) overleden. Van Thijn was burgemeester van Amsterdam van 1983 tot 1994 en is daarmee de langstzittende burgemeester van de Nederlandse hoofdstad. Hij gold lang als de nummer twee van de sociaal-democratische PvdA en was ook enkele keren minister. Van Thijn was al lange tijd ziek en werd 87.

Ik hoop dat je dit nuttig voor je vindt en dat je het juiste antwoord hebt gevonden op wat je zoekt in de zoekmachines en op onze website

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

n de jaren 70 was Ed van Thijn de tweede man van de PvdA, na oud-premier Joop den Uyl. Zo was hij onder meer fractievoorzitter in de Tweede Kamer. In de jaren 80 was even minister van Binnenlandse Zaken in de regering-Van Agt II.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...