0 votes
by (886k points)

wo2 generaal die in 1953 president van de vs werd Ik ben erg blij om weer terug te keren, in de reeks van het beantwoorden van vragen en vragen met betrekking tot puzzels en algemene vragen, hier vindt u het antwoord dat u zoekt, en u vindt er geen antwoord op, om de vraag nu te beantwoorden:

Na de Tweede Wereldoorlog was Dwight D. Eisenhower tot 1948 stafchef in de Amerikaanse bezettingszone van Duitsland. In 1950 werd Eisenhower de eerste opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten in Europa.

President van de Verenigde Staten

Tijdens de verkiezingen van 1952 werd Dwight D. Eisenhower als kandidaat voor de Republikeinen gekozen tot president van de Verenigde Staten van Amerika. In 1956 werd Eisenhower herkozen. Tijdens zijn periode als president werd de oorlog in Korea beƫindigd. Eisenhower was een groot pleitbezorger van de gedachte 'Atoms for peace', Atomen voor vrede, en was betrokken bij conflicten in Libanon, Egypte, Berlijn en Hongarije. Zijn belangrijkste inbreng in de binnenlandse politiek was de ontwikkeling van een nieuw netwerk van snelwegen, waarbij de nadruk meer lag op landelijk dan op lokaal voordeel. Eisenhower cultiveerde zijn imago. Hij werd graag gezien als een geniale en zorgeloze president, die liever golf speelde, dan zich te verdiepen in dossiers. In werkelijkheid was hij altijd goed voorbereid en wist hij waarover hij sprak.

Als je een andere vraag of algemene vraag hebt, voeg deze dan toe

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

wo2 generaal die in 1953 president van de vs werd

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
...