0 votes
by (886k points)

in welke italiaanse stad wordt de palio gehouden Hallo beste volgers van onze website, nu geven we je het antwoord op je vraag voor vandaag op onze prachtige website. Het antwoord is heel eenvoudig. Misschien dwaalde het in je hoofd, maar je was er niet zeker van, dus dat doen we niet langer verlengen. Dit is het antwoord:

Il Palio, oftewel ‘het vaandel’, is een wereldberoemde paardenrace die tweemaal per jaar plaatsvindt op 2 juli en 16 augustus op het historische plein “Piazza del Campo” in Siena.

Tien paarden vertegenwoordigen verschillende wijken van Siena in deze race en met hun ruiter ‘fantino’ rennen ze drie rondes rondom het plein om het vaandel te winnen, maar vooral en nog veel belangrijker; de eer.

In totaal zijn er 17 wijken, le contrade, die deze wedstrijd rijden. Omdat er per race maar plek is voor 10 deelnemers, doen de zeven contrade die de vorige editie niet meereden automatisch mee en worden de overige drie contrade geplaatst door middel van een loting.

Ook merkwaardig aan de Sienese Palio is het feit dat het paard de race wint, met of zonder zijn fantino. Het zal niet de eerste keer zijn dat Il Palio gewonnen werd door het paard.

De race, gehouden op 2 juli, is een eerbetoon aan de Heilige Maria van Provenzano. Pas velen jaren later werd de race van 16 augustus toegevoegd ter verering van de Heilige Maagd Maria die niet alleen met haar ziel, maar ook met haar lichaam in de hemel voort zou leven, oftewel La Madonna Assunta.

Als dit niet nuttig of correct is, deel de informatie dan met ons

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Il Palio, oftewel 'het vaandel', is een wereldberoemde paardenrace die tweemaal per jaar plaatsvindt op 2 juli en 16 augustus op het historische plein “Piazza del Campo” in Siena.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Oct 8, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 8, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 8, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 8, 2022 by nono (36.2k points)
...