0 votes
by (886k points)

scheepsjongen van michiel de ruyter Hallo beste volgers van onze website, nu geven we je het antwoord op je vraag voor vandaag op onze prachtige website. Het antwoord is heel eenvoudig. Misschien dwaalde het in je hoofd, maar je was er niet zeker van, dus dat doen we niet langer verlengen. Dit is het antwoord:

 

Paddeltje; De scheepsjongen van Michiel de Ruyter is een jeugdboek geschreven door Johan H. Been. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Kluitman en kwam voor het eerst uit in 1908. Het wordt gerekend tot de klassiekers in de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

De hoofdpersoon is Paddeltje; hij heet in het echt Klaas Ariensze. Hij is nogal dik en vaart mee op het schip van de bekende zeevaarder Michiel de Ruyter. Op dat schip zijn nog een paar andere matrozen. Een Engelse matroos vindt dat Klaas nogal 'paddelt' en gevaarlijke ideeën op het schip hem Paddeltje. De Barbarijse slavenhandel speelt een belangrijke rol in het boek.

Als dit niet nuttig of correct is, deel de informatie dan met ons

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Been Paddeltje, de scheepsjongen van Michiel de Ruyter. Gedrukt boek. Paddeltje, een Zeeuwse scheepsjongen uit de 17e eeuw, valt in handen van een beruchte, ...

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
...