0 votes
by (886k points)

natte ramen aan de binnenkant Hallo beste volgers van onze website, nu geven we je het antwoord op je vraag voor vandaag op onze prachtige website. Het antwoord is heel eenvoudig. Misschien dwaalde het in je hoofd, maar je was er niet zeker van, dus dat doen we niet langer verlengen. Dit is het antwoord:

 Waterdruppeltjes aan de binnenkant van de ramen zijn het gevolg van condens. Dat is waterdamp die in de lucht hangt en neerslaat op een koude oppervlakte zoals ramen, spiegels, muren of plafonds. Condens komt vaak voor in ruimtes zoals de badkamer, de wasruimte en de kelder. In de keuken kan je bijvoorbeeld waterdruppeltjes opmerken op de ramen na het bereiden van een warme maaltijd. En na het nemen van een hete douche bedampen de spiegel en het badkamerraam vaak. Ook in de slaapkamer kan je te maken krijgen met condens. We ademen namelijk veel vocht uit.

In oudere woningen wordt die overtollige waterdamp op een natuurlijke manier afgevoerd. Langs kleine scheurtjes in de muren en kieren onder de deuren bijvoorbeeld. Zo krijgen waterdruppeltjes aan de binnenkant van de ramen de kans niet om zich te vormen. In onze moderne en hypergeïsoleerde woningen is dat niet het geval. Die natuurlijke ventilatie wordt daarom gecompenseerd met een ventilatiesysteem.

Als dit niet nuttig of correct is, deel de informatie dan met ons

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Warme lucht koelt af en zet zich af op de koude plekken. Vaak zijn dat de ramen. Dit fenomeen heet condensatie en doet zich meestal voor aan de binnenkant van de ramen. Het is het gevolg van een hoge luchtvochtigheid in huis. Alles over de oorzaken en oplossingen van condens op ramen aan de binnenkant en de bijhorende prijzen ontdek je in dit artikel.

0 votes
by (886k points)

natte ramen aan de binnenkant

0 votes
by (886k points)
Condens op de binnenkant van de ramen betekent dat er een hoge luchtvochtigheid is in huis. Heb je af en toe last van condens op de ramen, ...

Houtrot in kozijnen: Vochtbestrijding offertes

Loslatend behang en schilderwerk: Vochtbestr...
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
4 answers
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
...