0 votes
by (886k points)

welk land grenst aan myanmar china vietnam cambodja en thailand Hallo beste volgers van onze website, nu geven we je het antwoord op je vraag voor vandaag op onze prachtige website. Het antwoord is heel eenvoudig. Misschien dwaalde het in je hoofd, maar je was er niet zeker van, dus dat doen we niet langer verlengen. Dit is het antwoord:

 Het vasteland van Zuidoost-Azië, ook bekend als het Indochinese schiereiland of Indochina, is het continentale deel van Zuidoost-Azië. Het ligt ten oosten van het Indiase subcontinent en ten zuiden van het vasteland van China en wordt begrensd door de Indische Oceaan in het westen en de Stille Oceaan in het oosten. Het omvat de landen Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam, met soms ook het schiereiland Maleisië.

De term Indochina (oorspronkelijk Indo-China) werd in het begin van de negentiende eeuw bedacht en benadrukt de historische culturele invloed van Indiase en Chinese beschavingen op het gebied. De term werd later aangenomen als de naam van de kolonie Frans Indochina (het huidige Cambodja, Laos en Vietnam). Tegenwoordig wordt vaker naar de term 'vasteland Zuidoost-Azië' verwezen, in tegenstelling tot Maritiem Zuidoost-Azië.

Als dit niet nuttig of correct is, deel de informatie dan met ons

4 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

welk land grenst aan myanmar china vietnam cambodja en thailand 

0 votes
by (886k points)
welk land grenst aan myanmar china vietnam cambodja en thailand
0 votes
by (886k points)
Cambodia is located in the southwestern section of the Indo-Chinese Peninsula in South East Asia. It is bound by Thailand to the northwest and west, Laos to ...
0 votes
by (886k points)
Het land Laos heet officieel Democratische Volksrepubliek Laos en ligt in Zuidoost Azië. Het land grenst aan Myanmar, China, Cambodja, Vietnam en Thailand.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
4 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 15, 2023 by admin (886k points)
...