0 votes
by (886k points)

deze specerij uit de aziatische keuken heet ook wel djahe 

Hallo beste volgers van onze website, nu geven we je het antwoord op je vraag voor vandaag op onze prachtige website. Het antwoord is heel eenvoudig. Misschien dwaalde het in je hoofd, maar je was er niet zeker van, dus dat doen we niet langer verlengen. Dit is het antwoord: Gemberpoeder 

 

  • Djahé (gemalen gemberwortel) – hoort thuis in alle kerrierecepten en in Indonesische vleesgerechten.
  • Djintan (gemalen komijnzaad) – heeft een opvallend en scherp aroma en geeft daardoor een uitgesproken smaak. Vooral veel gebruikt in Indonesische en Indiase gerechten.
  • Ketoembar (gemalen koriander) – heeft een mildere smaak dan verse koriander. Hoort echt thuis in kerriemengsels en in combinatie met komijn als smaakmaker in Indonesische rijsttafelgerechten.
  • Knoflookpoeder – ½ theelepel staat gelijk aan 1 teentje verse knoflook.
  • Koenjit (gemalen kurkuma/geelwortel) – geeft aan vele kerriemengsels en gerechten een mooie warme gele kleur. De smaak is wel wat bitter, vandaar dat het altijd wordt gecombineerd met andere kruiden en specerijen.
  • Laos (gemalen galangawortel) – heeft een prikkelende, circusachtige smaak en wordt met name in Indonesische gerechten gebruikt.
  • Serehpoeder (gemalen citroengras) – geeft een citroenachtig aroma en smaak aan gerechten. Lekker in combinatie met paprikapoeder, kerrie, ui en knoflook.

Als dit niet nuttig of correct is, deel de informatie dan met ons

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Gemberpoeder /Gemberwortel

0 votes
by (886k points)

Gemberpoeder 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
...