0 votes
by (886k points)

hoe heet de hond uit sesamstraat Voordat we het antwoord presenteren, is het ons allemaal duidelijk dat het onderwerp van vandaag een van de onderwerpen is die velen van ons betreffen en dat we niet uit het oog kunnen verliezen, omdat het veel belangrijke zaken behandelt en dit is het antwoord hoe heet de hond uit sesamstraat 

Tommie is een pop in het Nederlandse kinderprogramma Sesamstraat die al sinds het eerste seizoen in 1976 onderdeel is van het programma.

Tommie is qua gedrag vergelijkbaar met een kind in de eerste jaren van de basisschool. Hij loopt geregeld met van alles op zijn hoofd, bijvoorbeeld een vergiet, een zakdoek of ondergoed. Hij houdt graag anderen voor de gek. Hij is meestal vrolijk, maar kan ook snel geïrriteerd raken. Gelukkig is er dan zijn speelkameraadje Ieniemienie om hem op te vrolijken.

Tommie houdt van een boterham met pindakaas en gebruikt de uitdrukking "poehee" als hij zich ergens over verbaast. In de begintijd van Sesamstraat zat hij voornamelijk in een vuilnisbak, mogelijk naar het voorbeeld van de Amerikaanse Sesamstraat-figuur Oscar. In het tweede seizoen was Tommie vaak in het gezelschap van Troel, de voorgangster van Ieniemienie.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Tegenwoordig is Tommie een hond. In de begintijd van Sesamstraat had hij een teddybeer-achtig uiterlijk. Regisseur Ton Hasebos maakte de eerste Tommie-pop van een oude bontjas van zijn vrouw. In 1980 volgde een versie die een beetje een mengeling was van de huidige Tommie en de teddybeer-versie.

0 votes
by (886k points)

hoe heet de hond uit sesamstraat

0 votes
by (886k points)
Uiterlijk. Tegenwoordig is Tommie een hond. In de begintijd van Sesamstraat had hij een teddybeer-achtig uiterlijk. Regisseur Ton Hasebos maakte de eerste Tommie-pop van een oude bontjas van zijn vrouw.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 13, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 13, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 13, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 12, 2022 by admin (886k points)
...