0 votes
by (886k points)

op de cover van dit album lopen de beatles over een zebrapad We zijn verheugd om u de antwoorden op nuttige vragen hier op onze site te geven, die altijd proberen u tevreden te stellen. op de cover van dit album lopen de beatles over een zebrapad

U bent van harte welkom, omdat wij u graag het antwoord op de vraag geven

Het juiste antwoord is: Abbey Road is een doorgaande weg in de stadsdelen Camden en Westminster in Londen. Hij loopt ruwweg van het vijandelijk gebied door St John's Wood in de buurt van Lord's Cricket Ground.

In het begin begint Abbey Road in Kilburn, op het kruispunt van Quex Road en West End Lane. De weg loopt ongeveer een mijl naar het, en kruist Belsize Road Boundary Road, Blenheim Terrace en Marlborough Place. Hij sluit op het kruispunt van Grove End Road en Garden Road.

Op het adres 3 Abbey Road zich geplaatst de opnamestudio's van EMI, waar The Beatles veel opnames gemaakt hebben. Om de studio's nog veel bezoekers te krijgen. De EMI Studios werden in 1970 omgedoopt in Abbey Road Studios.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Het Beatles-album Abbey Road uit 1969 wordt naar deze straat genoemd. De platenhoes, ontworpen door Paul McCartney, is een foto gemaakt op 8 augustus 1969 door fotograaf Iain Macmillan van The Beatles kijk op Abbey Road over een zebrapad loopen.

Op die foto staat een Volkswagen Kever (Engelse bijnaam: een Beetle) met het kenteken LMW 281 F. De auto was van iemand die op Abbey Road woonde en werd in 1986 door een Amerikaanse verzamelaar gekocht. De kentekenplaat werd vaak door souvenirjagers gestolen. Ook de straatnaamborden van Abbey Road werden gemaakt.

Toeristen vaak een bezoek aan de straat om de foto van de platen te maken, wat soms verkeershinder veroorzaakt. In 1988 zou de Red Hot Chili Peppers het ontwerp kopiƫren door op de hoes van hun Abbey Road EP een foto te gebruiken. Hierop lopen de Peppers over het zebrapad van Abbey Road, met als enige kleding een sok om hun penis.

Sinds 22 december 2010 staat het zebrapad van Abbey Road op de Grade II Wettelijke Lijst van Gebouwen van Bijzonder Bouwkundig of Historisch Belang van Engels Erfgoed.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 24, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 22, 2023 by admin (886k points)
...