0 votes
by (886k points)

wat is een componist Hallo en welkom op onze eerste site bij het beantwoorden van de vragen die in je hoofd spelen en die individuen zoeken op internet, we zullen elke vraag beantwoorden die in je opkomt, onze vraag voor vandaag is: wat is een componist 

Het antwoord op de vraag is "

Een componist(e) van toondicter(es) is een persoon die muziek componeert. Dit wil zeggen dat hij/zij deze deze bedenkt, bedenkt en eerst opschrijft.

Het orden van tonen tot een muziekstuken mannen componeren. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: melodie, harmonie, ritme, dynamiek, tempo, instrumentatie en uitvoering. Voor de meest geschreven vormen van muziek, zeker bij klassieke muziek, is de componist de belangrijkste factor. Zonder componist is er immers geen muziekstuk. De componist vermeldt bij zijn compositie, in de vorm van een parttituur, hoe met al de hierboven doelstellingen bij de uitvoering rekening moet worden gehouden. Door deze vastlegging op schrift zorgt de componist er tevens voor dat de compositie bewaard blijft en gereproduceerd kan worden op de manier zoals de componist de compositie ooit bedoeld heeft. Daarnaast kan op deze manier auteursrecht worden geclaimd en geregistreerd.

Als je een vraag of vraag hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder, en we zullen je meteen antwoorden

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Soms is muziek door meerdere personen (samen) gecomponeerd. Een componist die samen met andere componisten een compositie tot stand brengt wordt een medecomponist genoemd. In het bijzonder komt het bij muziekgroepen vaak voor dat meerdere leden de muziek componeren; dit zijn dus medecomponisten.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Jan 28 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 6, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 30, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 30, 2022 by admin (886k points)
...