0 votes
by (886k points)

hoe wordt het logo van nike in de volksmond genoemd Hallo en welkom op onze eerste site bij het beantwoorden van de vragen die in je hoofd spelen en die individuen zoeken op internet, we zullen elke vraag beantwoorden die in je opkomt, onze vraag voor vandaag is: hoe wordt het logo van nike in de volksmond genoemd

Het antwoord op de vraag is "

De swoosh is het merkteken van Nike. Het is volgens Mark Hughes, auteur van The Independent, een van de meest herkenbare logo's ter wereld.

Als je een vraag of vraag hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder, en we zullen je meteen antwoorden

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Het befaamde Nike Swoosh-logo werd in 1971 ontwikkeld door Carolyn Davidson. De vrouw was toen nog studente in het Amerikaanse Portland & kreeg $35 toegestopt voor het ‚swoosh’-logo.

Door stom toeval liep ze de co-founder van Nike, Phil Knight, tegen het lijf op haar school. Knight was daar de assistent van de professor boekhouding. Knight liep Carolyn Davidson voorbij in de hal en hoorde haar zeggen dat ze de schilder klas niet kon betalen. Knight toonde zijn goed hart en sprak Davidson aan en vroeg of ze interesse had om een logo te ontwerpen voor hem. Davidson ging akkoord. Het resultaat: de befaamde Nike Swoosh.

Knight betaalde Carolyn 2 dollar per uur. Aangezien Carolyn er 17,5 uur aan bezig was, kostte het Nike logo hem toen slechts 35 dollar.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
3 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
...