0 votes
by (886k points)

wie was de eerste vrouw die een nobelprijs won Hallo en welkom op onze eerste site bij het beantwoorden van de vragen die in je hoofd spelen en die individuen zoeken op internet, we zullen elke vraag beantwoorden die in je opkomt, onze vraag voor vandaag is: wie was de eerste vrouw die een nobelprijs won

Het antwoord op de vraag is "

In een tijd waarin het niet bepaald gebruikelijk was dat vrouwen naar de universiteit gingen, was Marie Curie de eerste vrouw die een proefschrift schreef in de natuurkunde, de eerste vrouwelijke hoogleraar aan de Sorbonne en de enige vrouw die twee Nobelprijzen won. Samen met de Amerikaanse scheikundige Linus Pauling is ze bovendien de enige die ooit twee Nobelprijzen in twee verschillende disciplines in ontvangst mocht nemen. 

Als je een vraag of vraag hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder, en we zullen je meteen antwoorden

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Marie Curie werd op 7 november 1867 geboren als Maria Sklodowska in het door Rusland bezette Warschau. Hoewel ze met klinkende cijfers haar eindexamen haalt, wordt ze niet toegelaten aan de universiteit van Warschau, want vrouwen mogen onder het Russische bewind niet studeren. Toch volgt ze lessen aan de illegale Vliegende Universiteit van Warschau, waar Poolse wetenschappers vrijwillig lesgeven. Met haar zus Bronia sluit ze een pact: Bronia zou naar Parijs vertrekken om medicijnen te studeren en arts te worden, daarna zou ze op haar beurt zorgen dat Maria naar de universiteit kon. Maria werkte vanuit Polen als gouvernante om haar zus te helpen in haar levensonderhoud te voorzien. In 1891 trekt ze in bij haar zuster en zwager in Parijs en studeert scheikunde, fysica en wiskunde aan de Sorbonne-universiteit.

0 votes
by (886k points)

wie was de eerste vrouw die een nobelprijs won

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...