0 votes
by (886k points)

zo wordt in het verkeer de periode buiten de spits genoemd Hallo en welkom op onze eerste site bij het beantwoorden van de vragen die in je hoofd spelen en die individuen zoeken op internet, we zullen elke vraag beantwoorden die in je opkomt, onze vraag voor vandaag is: zo wordt in het verkeer de periode buiten de spits genoemd

Het antwoord op de vraag is "

De spits van het spitsuur is in het verkeer en vervoer de periode op de dag dat het verkeer het drukst is. De spits wordt vooral veroorzaakt door het woon-werkverkeer. Er zijn ook op de meeste werkdagen twee spitsperioden: 's morgens is er de ochtendspits met mensen die naar hun werk gaan en later op de dag de avondpits (soms ook middagspits genoemd) metterssenug. Voor verkeersdrukte op andere tijden wordt het woord 'spits' minder gebruikt.

In het openbaar vervoer komen deze piekuren tot uiting door vollere coupés en perrons; openbaarvervoersbedrijven spelen hier in met extra materieel, hogere rijfrequentie en aangepaste tarieven. In het wegverkeer zijn de beste tijden voor het voorkomen van bestanden.

De ochtendspits valt in de periode van 7.00 tot 9.00 uur en bij uitbreiding 06.00 tot 10.00 uur. De avondspits valt in de regel tussen 16.00 en 18.00 uur en bij uitbreiding 15.00 tot 19.00. u.

Als je een vraag of vraag hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder, en we zullen je meteen antwoorden

2 Answers

0 votes
by (886k points)
selected by
 
Best answer

Het mag een open deur lijken, maar niet in de spits rijden is de gemakkelijkste manier om druk verkeer tijdens de spits te vermijden. In het algemeen kun je zeggen dat de ochtendspits op werkdagen tussen 07.00 en 09.00 uur is en de middag/avondspits tussen 16.00 en 19.00 uur. Rijd dus tijdens deze uren zo min mogelijk op de weg als je dat kunt én als je de spitsdrukte wilt vermijden. De avondspits is vaak drukker dan de ochtendspits omdat dan naast het woon-werkverkeer ook meer recreatief verkeer op de weg is. Wellicht kun je later beginnen of eerder weg om de drukke tijd te vermijden.

De dagen in de week met de drukste spits zijn dinsdag en donderdag. Wil je de files tijdens de spits vermijden, dan kun je het beste op deze dagen een thuiswerkdag inplannen.

0 votes
by (886k points)

zo wordt in het verkeer de periode buiten de spits genoemd

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Apr 6 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Jan 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
4 answers
asked Jan 14, 2023 by admin (886k points)
...