0 votes
by (886k points)

hoe is halloween ontstaan Welkom op onze bescheiden website op deze mooie dag, om uw vragen te beantwoorden die u zoekt in de beroemde zoekmachines, waar we vandaag om vroegen is (hoe is halloween ontstaan)

Het antwoord op deze vraag luidt:

    Halloween wordt elk jaar op 31 oktober gevierd en is oorspronkelijk een Keltische traditie, die door afstammelingen van de heidense Kelten werd meegenomen naar Amerika.

    "Rond 800-900 v.Chr. hielden de Kelten rond 31 oktober nieuwjaar. Ze noemden het feest ‘Samhain’ en vierden het einde van de oogsttijd en de zomer.

    Het feest was voor de Keltische bevolking niet alleen maar leuk. De Kelten dachten namelijk dat op deze laatste dag van het jaar de doden herrezen uit de graven om te spoken bij de levenden en hun weg naar het dodenrijk te zoeken."

    De Kelten probeerden deze geesten dan ook te verjagen. ’s Avonds verkleedden ze zich om de spoken voor de gek te houden.

    Maskers moesten ervoor zorgen dat de geesten dachten dat de Kelten net als zij opgestaan waren uit de dood, en dat ze hen daarom met rust zouden laten.

    1 Answer

    0 votes
    by (886k points)
    Ze staken knolrapen in brand om de geesten op afstand te houden, en zetten voedsel bij de graven neer om de doden op het kerkhof te houden.

    Al waren de Kelten op oudejaarsavond doodsbang, het was ook een feestelijke dag waarop ze afscheid namen van het afgelopen jaar en het nieuwe jaar en het nieuwe leven welkom heetten.

    Daarom staken ze een groot vuur aan – dat tegelijkertijd de geesten op afstand hield.
    Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

    Related questions

    0 votes
    1 answer
    asked Oct 24, 2022 by admin (886k points)
    0 votes
    0 answers
    asked Oct 25, 2022 by admin (886k points)
    0 votes
    1 answer
    asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
    0 votes
    1 answer
    asked Oct 30, 2022 by admin (886k points)
    0 votes
    1 answer
    ...