0 votes
by (886k points)

commissaris van de koningin in groningen Welkom op onze bescheiden website op deze mooie dag, om uw vragen te beantwoorden die u zoekt in de beroemde zoekmachines, waar we vandaag om vroegen is (commissaris van de koningin in groningen)

Het antwoord op deze vraag luidt: 

Frederik Johannes (René) Paas (Dordrecht, 16 september 1966) is een Nederlands bestuurder en CDA-politicus. Sinds 18 april 2016 is hij commissaris van de Koning in Groningen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Van 1984 tot 1991 studeerde Paas Nederlands recht (staats- en bestuursrecht) en juridische bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen; van beide studies behaalde hij in 1991 het doctoraal. Hij was actief binnen de faculteit (studentenjaarcommissie, juridisch spreekuur Oranjewijk, secretaris van 'Dorknoper', student-assistent bij de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde). Tijdens zijn studie was Paas al actief in de politiek. Hij werd actief binnen het Groninger CDJA (voorzitter van de afdeling Groningen, en landelijk vice-voorzitter CDJA-raad, redactielid en voorzitter van de commissie milieu). Naast zijn studie roeide hij bij Gyas (was daar redacteur van het clubblad en secretaris van de geschillencommissie)

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Mar 12, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Mar 11, 2023 by admin (886k points)
...