0 votes
by (886k points)
welke acteur won een oscar voor zijn bijrol in de film a fish called wanda

Welkom op onze bescheiden website op deze mooie dag, om uw vragen te beantwoorden die u zoekt in de beroemde zoekmachines, waar we vandaag om vroegen is (welke acteur won een oscar voor zijn bijrol in de film a fish called wanda)

Het antwoord op deze vraag luidt:

A Fish Called Wanda is een overvalkomedie uit 1988, geregisseerd door Charles Crichton en geschreven door Crichton en John Cleese. Met Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline en Michael Palin. De film volgt een bende diamantdieven die elkaar bedriegen om gestolen diamanten te vinden die verborgen zijn door de bendeleider. Een advocaat wordt een centrale figuur als femme fatale Wanda hem gebruikt om de buit te lokaliseren.

A Fish Called Wanda ging in première in New York City op 7 juli 1988 en in Los Angeles op 13 juli 1988, en werd op 15 juli 1988 in de bioscoop uitgebracht door Metro-Goldwyn-Mayer tot kritisch en commercieel succes, met een brutowinst van meer dan $ 188 miljoen wereldwijd, en werd de zevende meest winstgevende film van 1988. De film ontving drie nominaties bij de 61e Academy Awards: Beste Regisseur, Beste Originele Scenario, en, met Kline winnend, Beste Mannelijke Bijrol. Een spiritueel vervolg, Fierce Creatures, werd uitgebracht in 1997. Het British Film Institute rangschikte A Fish Called Wanda als de 39e grootste Britse film van de 20e eeuw.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
De in Londen woonachtige gangster George Thomason plant een juwelenroof met zijn rechterhand, Ken Pile, een dierenliefhebber met een stotter. Ze brengen twee Amerikanen binnen: oplichter Wanda Gershwitz en wapenexpert Otto West, een onwetende en gemene anglofoob. Wanda en Otto zijn geliefden, maar doen alsof ze broers en zussen zijn, zodat Wanda haar charmes op Ken en George kan uitoefenen. De overval slaagt en de bende ontsnapt met een grote som aan diamanten, die ze verbergen. Wanda en Otto verraden vervolgens George aan de politie en hij wordt gearresteerd. Ze keren terug om de buit op te halen, terwijl Wanda van plan is Otto ook te bedriegen, maar het is weg: George is ook teruggekeerd en heeft het naar een kluis verplaatst en Ken de sleutel gegeven. Wanda vindt het in Kens aquarium en verbergt het in haar medaillon.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Dec 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 11, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Dec 11, 2022 by admin (886k points)
...