0 votes
by (886k points)

Er zijn verschillende stijlen en kolommen die gebruikt worden voor balustrades, elk met hun eigen kenmerken en namen:

Baluster stijlen:

  • Spindles:De eenvoudigste en meest traditionele stijl, vaak gemaakt van hout of metaal. Ze zijn er in verschillende vormen, zoals rond, vierkant of gedraaid.
  • Newels:Stevigere balusters die vaak aan het begin en einde van een balustrade worden geplaatst. Ze kunnen versierd zijn met knoppen, finials of andere details.
  • Turned balusters:Draaiingbalusters zijn balusters die met een draaibank in een sierlijk profiel zijn bewerkt. Ze zijn er in verschillende ontwerpen, van eenvoudig tot zeer gedetailleerd.
  • Panelled balusters:Paneelbalusters zijn balusters die gemaakt zijn van platte panelen, vaak met sierlijke uitsparingen. Ze geven een meer formele en traditionele uitstraling.

Kolommen:

  • Post:De meest eenvoudige kolom, meestal gemaakt van hout of metaal. Ze zijn rond of vierkant en hebben een effen profiel.
  • Newel post:Een stevigere kolom die vaak wordt gebruikt om de balustrade te ondersteunen aan het begin of einde van een trap. Newelposten kunnen versierd zijn met knoppen, finials of andere details.
  • Baluster kolom:Een kolom die is gemaakt van een rij balusters. Balusterkolommen geven een sierlijke en luchtige uitstraling.
  • Sculpturale kolom: Kolommen die zijn bewerkt met gedetailleerde sculpturen. Sculpturale kolommen geven een unieke en opvallende uitstraling.

De keuze van stijl en kolom voor uw balustrade hangt af van uw persoonlijke voorkeur, de stijl van uw woning en het budget.

Naast de hierboven genoemde stijlen zijn er nog talloze andere variaties mogelijk. U kunt een balustrade op maat laten maken door een timmerman of smid, of u kunt een kant-en-klare balustrade kopen bij een bouwmarkt of online winkel.

 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Dec 25, 2022 by admin (886k points)
...