0 votes
by (886k points)

Helaas is er onvoldoende informatie in de vraag om het definitieve antwoord te bepalen. De vraag suggereert dat er een Germaanse godin was genaamd "Gé" die op de een of andere manier verband hield met de creatie van een Germaanse god. Echter, er is geen godin in de Germaanse mythologie die bekend staat onder de naam "Gé".

De vraag noemt ook enkele potentiële antwoorden: Odin, Wodan en Braga.

  • Odin: De oppergod in de Germaanse mythologie, vaak geassocieerd met wijsheid, oorlog, dood en magie. Hij rijdt op het achtvoetige paard Sleipnir en heeft twee raven, Huginn en Muninn, die hem informatie uit de hele wereld brengen. Odin wordt vaak afgebeeld met een speer genaamd Gungnir.
  • Wodan: Een andere naam voor Odin, vooral gebruikt in het Oudhoogduits en het Oudengels.
  • Braga: De Germaanse god van poëzie, welsprekendheid, muziek en oorlog. Hij is de zoon van Odin en Frigg. Braga wordt vaak afgebeeld met een harp.

Het is mogelijk dat de vraag een verwijzing is naar een minder bekende godin of legende, of dat er een spelfout in de naam "Gé" zit. Zonder meer context is het onmogelijk om met zekerheid te zeggen wie de Germaanse god is waarnaar in de vraag wordt verwezen.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 14, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
...