0 votes
by (886k points)

Frank Sanders: De man achter de academie

Frank Sanders, geboren op 15 mei 1946 in Amsterdam, is een Nederlandse cabaretier, acteur, zanger, regisseur, choreograaf en danser. Hij is vooral bekend van zijn werk in het theater, waar hij al decennialang een geliefde artiest is.

Na zijn opleiding aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam debuteerde Sanders in 1967 in de musical "De Stunt". Al snel daarna volgden andere rollen in musicals, cabaretvoorstellingen en televisieseries. In de jaren '70 en '80 was hij een van de populairste cabaretiers van Nederland, met shows als "Met Sanders en Sanders" en "De Vieze Man".

Naast zijn werk als artiest, heeft Sanders zich ook altijd ingezet voor de ontwikkeling van het musicaltheater in Nederland. In 1998 richtte hij samen met Steven Moonen de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater op. De academie is een van de meest gerenommeerde opleidingen voor musicaltheater in Nederland en heeft al vele talentvolle artiesten voortgebracht.

Sanders is een veelzijdig en getalenteerd artiest die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse theaterwereld. Hij is een inspiratiebron voor velen en wordt gewaardeerd om zijn humor, talent en passie voor het vak.

Naast de informatie over de academie, heb ik nog wat extra weetjes over Frank Sanders toegevoegd:

  • Hij was getrouwd met acteur Jos Brink van 2000 tot 2007.
  • In 2005 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
  • In 2016 ontving hij de oeuvreprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Ik hoop dat deze uitgebreidere informatie je helpt met de kruiswoordpuzzel en je meer leert over Frank Sanders en zijn belangrijke rol in de Nederlandse theaterwereld.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
wie richtte in 1998 zijn eigen akademie voor musicaltheater op
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
3 answers
...