0 votes
by (886k points)

Het gouden tientje is een Amerikaanse gouden munt die sinds 1838 wordt geslagen. De munt heeft een nominale waarde van $10 en bevat 0,90 troy ounce goud. Het gouden tientje is wettelijk betaalmiddel in de Verenigde Staten, maar het wordt vaker verzameld dan als circulatiemunt.

De voorzijde van het gouden tientje toont een afbeelding van Lady Liberty, terwijl de keerzijde een afbeelding van een adelaar toont. Het ontwerp van de munt is sinds de introductie in 1838 niet gewijzigd.

Het gouden muntstuk van $ 10 is een populaire keuze voor investeerders en verzamelaars. Het is een manier om te beleggen in goud en het is ook een waardevol verzamelobject. Het gouden tientje is een relatief kleine munt, waardoor het gemakkelijk op te bergen en te transporteren is. Het is ook een zeer liquide munt, wat betekent dat deze gemakkelijk kan worden gekocht en verkocht.

Als u overweegt om een ​​gouden tientje te kopen, zijn er een paar dingen die u moet weten. moet weten. Ten eerste moet u beslissen of u een munt wilt kopen die momenteel in omloop is of een oudere munt. Circulerende munten zijn doorgaans minder duur dan oudere munten. Ten tweede moet u de staat van de munt beoordelen. Munten in nieuwstaat zijn duurder dan munten die ver磨损。

Ten slotte moet u een gerenommeerde dealer vinden om een ​​gouden munt van $ 10 te kopen. Er zijn veel dealers die gouden munten verkopen, dus het is belangrijk om rond te shoppen en de beste prijs te vergelijken. U moet er ook zeker van zijn dat u koopt bij een dealer die een goede reputatie heeft.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De 10 dollar gouden munt heeft de bijnamen van 'Liberty Head' door het portret van lady Liberty op de munt. Maar de munt wordt ook wel de '10 dollar Gold Eagle' genoemd. Deze Amerikaanse goudmunt werd voor het eerst uitgebracht in 1838. De munt stamt dus nog uit de tijd dat goudstandaard van kracht was.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Mar 9 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Mar 9 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 9 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 9 by admin (886k points)
...