0 votes
by (886k points)

Willem Drees heeft zich hard gemaakt voor de Nederlandse samenleving als geheel, met name voor de minderbedeelden. Hij was een sociaaldemocratische politicus die zich inzette voor sociale rechtvaardigheid en solidariteit.

AOWER 

Een van de belangrijkste prestaties van Drees was de invoering van de Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV) in 1957. Deze wet zorgde ervoor dat alle Nederlanders, ongeacht hun inkomen, een basispensioen zouden ontvangen na hun 65e verjaardag. De AOV was een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Nederlandse verzorgingsstaat.

Drees was ook een fervent voorstander van volkshuisvesting. Hij stimuleerde de bouw van sociale huurwoningen, zodat iedereen een fatsoenlijke woning zou kunnen hebben.

Daarnaast zette Drees zich in voor onderwijs en gezondheidszorg. Hij zorgde ervoor dat meer mensen toegang kregen tot onderwijs en dat de gezondheidszorg voor iedereen betaalbaar werd.

Drees was een visionaire leider die Nederland na de Tweede Wereldoorlog heeft geholpen om een moderne, welvarende samenleving te worden. Hij wordt terecht beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse politici van de 20e eeuw.

Enkele specifieke voorbeelden van hoe Drees zich hard heeft gemaakt voor de minderbedeelden:

  • Hij voerde de kinderbijslag in, een financiĆ«le tegemoetkoming voor ouders met kinderen.
  • Hij stelde de Wet op de Arbeidsongeschiktheidsverzekering in, die mensen een uitkering gaf als ze ziek of arbeidsongeschikt werden.
  • Hij verhoogde de minimumlonen en verbeterde de arbeidsomstandigheden voor arbeiders.

Drees was een grote man die een blijvende stempel heeft gedrukt op de Nederlandse samenleving.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
...