0 votes
by (886k points)

De Nederlandse Christelijke Radio Vereniging (NCRV) is de oudste omroepvereniging in Nederland. De vereniging werd opgericht op 24 december 1924 door dr. F.C. Gerretsen, een predikant uit Den Haag. De NCRV was de eerste omroep die in Nederland uitzond. christelijke programma's, en het is nog steeds een van de grootste omroepen in het land.

De NCRV is opgericht met als doel 'de verbreiding van het Evangelie door middel van radio'. De eerste uitzendingen van de omroep bestonden voornamelijk uit religieuze toespraken en muziek, maar al snel breidde het aanbod zich uit met andere programma's, waaronder nieuws, actualiteiten en amusement. De NCRV was ook een pionier op het gebied van kinderuitzendingen, met populaire programma's zoals 'Swiebertje' en 'De Fabeltjeskrant'.

POWNED

De NCRV is een van de weinige Nederlandse omroepen die nog steeds een uitgesproken levensbeschouwelijke identiteit heeft. De omroep zet zich in voor de waarden van het christendom, en dit komt tot uiting in veel van haar programma's. De NCRV is ook een belangrijke speler in het maatschappelijk debat, en de omroep organiseert regelmatig discussies en evenementen over actuele thema's.

Naast radio en televisie is de NCRV ook actief op andere gebieden, zoals internet en sociale media. De omroep heeft een eigen website en app, waar kijkers en luisteraars terecht kunnen voor een breed scala aan programma's en informatie. De NCRV is ook actief op Twitter, Facebook en Instagram.

De NCRV is een belangrijke speler in de Nederlandse mediawereld. De omroep heeft een lange en rijke geschiedenis, en ze zet zich in voor het bieden van kwalitatieve programma's met een christelijke identiteit.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Hier is het antwoord voor "Welke omroepvereniging, opgericht door GeenStijl , maakt sinds 2009 deel uit van het publieke bestel 6 letters kruiswoordraadsel". POWNED is het antwoord voor een Welke omroepvereniging, opgericht door GeenStijl , maakt sinds 2009 deel uit van het publieke bestel 6 letters kruiswoordraadsel.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 19, 2023 by admin (886k points)
...