0 votes
by (886k points)

Kabouters dragen meestal een puntmuts. Deze muts is typisch rood of groen van kleur en heeft een lange, puntige punt die naar boven wijst. De muts kan versierd zijn met een witte rand of pompon.

muts

Er zijn echter ook andere soorten hoofddeksels die kabouters soms dragen, zoals:

  • Een hoge hoed: Deze hoed is lang en smal en heeft een ronde bovenkant. Hij kan gemaakt zijn van stro of vilt en is vaak versierd met een band of veer.
  • Een pet: Deze pet is plat en rond en heeft een klep aan de voorkant. Hij kan gemaakt zijn van stof of leer en is vaak versierd met een patroon of embleem.
  • Een muts met een rand: Deze muts is rond en heeft een brede rand die over de oren valt. Hij kan gemaakt zijn van stof of wol en is vaak versierd met een patroon of borduursel.

De keuze van het hoofddeksel hangt af van de traditie en de voorkeur van de kabouter. In sommige verhalen en afbeeldingen dragen kabouters ook andere soorten hoofddeksels, zoals een sjaal, bandana of hoofdband.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Ogenschijnlijk vormt de puntmuts, die vooral gedragen wordt door kabouters en kerstmannen, hierop een uitzondering. Het muts-gedeelte van de puntmuts volgt immers wel de contouren van het hoofd, terwijl nu juist het punt-gedeelte zich meer — als behoorde het tot een hoed — los van die contouren beweegt.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Mar 9 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 9 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 23 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...