0 votes
by (886k points)

Bergen op Zoom carnaval, ook wel Vastenavend genoemd, is een jaarlijks feest dat wordt gevierd in de stad Bergen op Zoom in Nederland. Het feest vindt plaats in de zes weken voor Pasen en is een van de grootste carnavalsfeesten in Nederland.

Geschiedenis

De geschiedenis van Vastenavend in Bergen op Zoom gaat terug tot de middeleeuwen. Het eerste schriftelijke bewijs van het feest dateert uit 1348. In de loop der eeuwen is het feest geëvolueerd tot het evenement dat het nu is.

Tradities

Vastenavend in Bergen op Zoom heeft een aantal unieke tradities. Een van de meest opvallende tradities is het dragen van een kiel. Een kiel is een lang, wit gewaad met een capuchon. Kiel dragers dragen ook vaak een neuze, een nepneus die aan hun kiel is bevestigd.

Andere tradities zijn het zingen van leedjes, het dansen op straat en het bezoeken van cafés en feesttenten.

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten van Vastenavend in Bergen op Zoom is de Grote Optocht. De Grote Optocht vindt plaats op dinsdagmiddag en is een parade van praalwagens, loopgroepen en individuen.

Een ander hoogtepunt is het Sluiten van de Vastenavend. Het Sluiten van de Vastenavend vindt plaats op dinsdagavond en is een ceremonie waarbij de Prins van Krabbegat, de heerser van Bergen op Zoom tijdens Vastenavend, afscheid neemt van zijn volk.

Bezoekersinformatie

Als je Vastenavend in Bergen op Zoom wilt bezoeken, is het belangrijk om te weten dat het feest erg druk kan zijn. Het is dan ook aan te raden om je van tevoren te informeren over de beste manier om naar Bergen op Zoom te komen en waar je kunt verblijven.

Tips

  • Draag een kiel of andere carnavalskleding.
  • Leer een paar leedjes te zingen.
  • Wees voorbereid op de drukte.
  • Geniet van het feest!

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Feb 25 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 19, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 22, 2023 by admin (886k points)
...