0 votes
by (886k points)

Het antwoord op de cryptogram is Jeroentje.

De uitspraak "Poep aan je schoen" is iconisch en onlosmakelijk verbonden met Jeroentje, een stripfiguur uit de reeks "Jan, Jans en de kinderen" van Jan Kruis.

Jeroentje is een ondeugende jongen die met zijn guitige uitspraken en onschuldige brutaliteit voor hilarische momenten zorgt. De uitspraak "Poep aan je schoen" is een perfect voorbeeld van zijn onbevooroordeelde en directe manier van communiceren.

Andere hints:

  • Het is een stripfiguur.
  • Hij is een jongen.
  • Hij is ondeugend.
  • Hij is populair in Nederland.

Let op:

  • Het antwoord is 9 letters lang.
  • De cryptogram is afkomstig uit een Cryptisch Puzzelwoordenboek kruiswoordpuzzels.

Ik hoop dat dit helpt!

Zeker! De uitspraak "Poep aan je schoen!" is onlosmakelijk verbonden met Jeroentje, een stripfiguur uit de reeks "Jan, Jans en de kinderen" van Jan Kruis. Jeroentje, met zijn guitige lach en ondeugende blik, is geliefd om zijn spontane uitspraken en onbezonnenheid.

De uitspraak "Poep aan je schoen!" is typerend voor Jeroentjes directe en humoristische manier van communiceren. Het is een uitdrukking van ongenoegen of frustratie, maar tegelijkertijd ook speels en ondeugend. De uitspraak is dan ook een gevleugelde uitdrukking geworden die door velen in Nederland en Belgiƫ wordt herkend.

Naast "Poep aan je schoen!" zijn er nog tal van andere bekende uitspraken van Jeroentje, zoals "Heppie de peppie!", "Jij bent een etter!" en "Kakkeboe!" Deze uitspraken zijn stuk voor stuk humoristisch en kenmerkend voor Jeroentjes unieke karakter.

Jeroentje is dan ook meer dan een stripfiguur; hij is een icoon van de Nederlandse humor. De uitspraak "Poep aan je schoen!" is een blijvende herinnering aan zijn vrolijke en onbezonnenheid.

Enkele interessante weetjes:

  • De strip "Jan, Jans en de kinderen" verscheen voor het eerst in 1970 en liep tot 2014.
  • Jeroentje is niet de enige bekende uitspraak van Jeroentje. Andere bekende uitspraken zijn "Heppie de peppie!", "Jij bent een etter!" en "Kakkeboe!"
  • In 2005 werd er een standbeeld van Jeroentje onthuld in Amsterdam.
  • De uitspraak "Poep aan je schoen!" is ook gebruikt in een reclamecampagne van de Nederlandse Spoorwegen.

Conclusie:

De uitspraak "Poep aan je schoen!" is onlosmakelijk verbonden met Jeroentje, een stripfiguur die geliefd is om zijn humor en onbezonnenheid. De uitspraak is een gevleugelde uitdrukking geworden die door velen in Nederland en Belgiƫ wordt herkend. Jeroentje is dan ook meer dan een stripfiguur; hij is een icoon van de Nederlandse humor.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Feb 25 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
0 votes
1 answer
...