0 votes
by (886k points)

Neum

Een neum is een melodie op betekenisloze lettergrepen. Het is een soort zangtechniek die al eeuwenlang wordt gebruikt, vooral in religieuze muziek. Neumen worden vaak gebruikt om passages te markeren die niet op tekst gezongen worden, zoals in gregoriaanse muziek.

Andere termen voor neum zijn:

  • Scat
  • Nonsens
  • Solfeggio
  • Vocalise

De term "neum" is afgeleid van het Griekse woord "pneuma", wat "adem" betekent. Dit komt omdat neumen oorspronkelijk werden gebruikt om de ademhaling van de zanger te reguleren.

Neumen kunnen worden gebruikt om een ​​scala aan emoties en sferen uit te drukken, van vreugde tot verdriet, van rust tot opwinding. Ze kunnen ook worden gebruikt om een ​​verhaal te vertellen of om een ​​idee te illustreren.

Neumen zijn een belangrijk onderdeel van de muziekgeschiedenis en blijven een populaire zangtechniek tot op de dag van vandaag.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Hier is het antwoord voor "Hoe wordt een melodie genoemd op betekenisloze lettergrepen Cryptogram 4 letters kruiswoordraadsel". Scat is het antwoord voor een Hoe wordt een melodie genoemd op betekenisloze lettergrepen Cryptogram 4 letters kruiswoordraadsel.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
...