0 votes
by (886k points)

De regio waarin Gouda ligt, kan op verschillende manieren worden benoemd:

1. Groene Hart: Dit is de meest gebruikte benaming voor de regio. Het Groene Hart is een gebied in de Randstad dat gekenmerkt wordt door veenweidelandschap, polders, rivieren en bossen. Gouda ligt in het oostelijke deel van het Groene Hart.

2. Midden-Holland: Dit is de officiƫle naam van de bestuurlijke regio waarin Gouda ligt. De regio Midden-Holland omvat naast Gouda ook de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

3. Rijnland: De term Rijnland wordt soms gebruikt om de regio te beschrijven die rond de rivieren de Rijn en de IJssel ligt. Gouda ligt aan de Hollandse IJssel, en valt dus binnen deze historische regio.

4. Gouwe-IJsseldelta: De Gouwe-IJsseldelta is de naam van het rivierengebied rond de samenvloeiing van de rivieren de Gouwe en de Hollandse IJssel. Gouda ligt in het centrum van dit deltagebied.

5. Zuid-Holland: Gouda ligt in de provincie Zuid-Holland. De term Zuid-Holland kan ook gebruikt worden om de regio te beschrijven waarin Gouda ligt, maar is minder specifiek dan de andere benamingen.

Welke benaming je gebruikt hangt af van de context. De term Groene Hart is waarschijnlijk de meest bekende benaming, terwijl Midden-Holland de officiƫle bestuurlijke regio is.

Extra informatie:

  • Gouda ligt op ongeveer 20 kilometer ten oosten van Rotterdam en 30 kilometer ten zuidwesten van Utrecht.
  • De stad heeft ongeveer 72.000 inwoners.
  • Gouda is bekend om zijn kaas, stroopwafels en het Goudse stadhuis.

Ik hoop dat dit antwoord je vraag beantwoordt. Laat het me weten als je nog andere vragen hebt.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Gouda ligt in het oosten van de provincie Zuid-Holland en is onderdeel van de metropoolregio Randstad. De gemeente heeft goede verbindingen met de grote steden binnen en buiten de Randstad, maar ligt toch in een natuurlijk, landelijk gebied: het Groene Hart.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
...