0 votes
by (886k points)

Het landgoed van koning Charles III van het Verenigd Koninkrijk en zijn vrouw Camilla, de koningin-gemalin, ligt in Tetbury, Gloucestershire. Het heet Highgrove House en is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Het landgoed bestaat uit ongeveer 80 hectare grond, met bossen, weilanden, een vijver en een tuin.

De tuin van Highgrove is een van de bekendste tuinen in het Verenigd Koninkrijk. Ze is ontworpen door de koning zelf en is geïnspireerd door de natuur. De tuin bestaat uit verschillende delen, waaronder een formele tuin, een landschapstuin en een moestuin. In de tuin zijn veel verschillende planten te vinden, waaronder rozen, lavendel en kruiden.

Highgrove House is het privé-verblijf van de koning en koningin. Ze gebruiken het landgoed om te ontspannen en om gasten te ontvangen. Het huis is niet toegankelijk voor het publiek, maar de tuin is wel te bezoeken.

Hier zijn enkele interessante feiten over Highgrove House:

  • Het huis is gebouwd in 1790 voor de familie Harcourt.
  • De koning kocht het huis in 1980 van Maurice Macmillan, de zoon van de voormalige premier Harold Macmillan.
  • De koning en koningin hebben de tuin van Highgrove zelf ontworpen.
  • De tuin van Highgrove is opengesteld voor het publiek van april tot oktober.

Highgrove House is een prachtig landgoed dat een belangrijke rol speelt in het leven van de koning en koningin. Het is een plek waar ze kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Highgrove is the private residence of Their Majesties The King Charles III and The Queen Camilla, near Tetbury in Gloucestershire.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Jan 13 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 4, 2023 by admin (886k points)
...