0 votes
by (886k points)

De uitdrukking "liever in Mokum zonder poen dan in Parijs met een miljoen" is een uitspraak van de Amsterdamse zanger Johnny Jordaan uit zijn nummer "Geef mij maar Amsterdam". De uitdrukking is een uiting van liefde voor Amsterdam en een afwijzing van de rijkdom en glamour van Parijs.

De uitdrukking kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Enerzijds kan het worden gezien als een uiting van eenvoud en bescheidenheid. De spreker is tevreden met zijn leven in Amsterdam, ook al heeft hij niet veel geld. Hij hecht meer waarde aan de gezelligheid en de sfeer van de stad dan aan materiële zaken.

Anderzijds kan de uitdrukking ook worden gezien als een uiting van trots op Amsterdam. De spreker vindt Amsterdam een mooiere en fijnere stad dan Parijs, ook al is Parijs een wereldstad met veel rijkdom en cultuur. Hij voelt zich thuis in Amsterdam en zou er voor geen goud weg willen.

In de context van de huidige wereld, waarin rijkdom en consumptie steeds belangrijker worden, is de uitdrukking "liever in Mokum zonder poen dan in Parijs met een miljoen" een interessante en provocerende uitspraak. Het is een reminder dat er meer is in het leven dan geld en dat geluk en tevredenheid niet altijd afhangen van materiële zaken.

Persoonlijk vind ik de uitdrukking "liever in Mokum zonder poen dan in Parijs met een miljoen" een mooie uitdrukking van liefde voor Amsterdam. Ik vind Amsterdam een prachtige stad met een unieke sfeer. Ik zou er voor geen goud weg willen, ook al had ik een miljoen euro.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Jan 6 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...