0 votes
by (886k points)

welk personage werd door zijn geestelijke vader de koning van de jungle genoemd , Het personage dat door zijn geestelijke vader de koning van de jungle genoemd werd, is Mowgli. Mowgli is het hoofdpersonage in de jungleboek verhalen van Rudyard Kipling. Hij is een wolfskind, waarschijnlijk achtergelaten door zijn ouders in het Pench-gebied in Centraal India. Mowgli wordt opgevoed door een wolvenroedel en leert de wetten van de jungle van zijn geestelijke vader, Bagheera, de zwarte panter.

In het verhaal "Rikki-Tikki-Tavi" wordt Mowgli door Bagheera voorgesteld aan Rikki-Tikki-Tavi, een luipaardstaartadder. Rikki-Tikki-Tavi is een jonge slang die net uit zijn ei gekropen is. Hij is bang voor Mowgli, maar Bagheera verzekert hem dat Mowgli zijn vriend is.

Bagheera zegt tegen Rikki-Tikki-Tavi: "Mowgli is de koning van de jungle. Alle dieren moeten hem gehoorzamen."

Dit is de eerste keer dat Mowgli als "koning van de jungle" wordt genoemd. Het is een titel die hij zal blijven dragen, zelfs als hij volwassen wordt.

In andere verhalen uit de jungleboek-serie wordt Mowgli ook wel "de zoon van de wolven" of "de jongen die niet bang is" genoemd. Maar de titel "koning van de jungle" is de meest bekende en iconische.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Nov 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 11, 2023 by admin (886k points)
...