0 votes
by (886k points)

Een legendarische weerman is een weerman die bekend is geworden door zijn kennis, kunde en presentatie. Hij of zij is een autoriteit op het gebied van weerkunde en weet het weer op een heldere en begrijpelijke manier over te brengen aan het publiek.

In Nederland zijn er een aantal legendarische weermannen te noemen. Een van de bekendste is Jan Pelleboer. Hij was jarenlang de vaste weerman van het NOS Journaal en werd geprezen om zijn kennis en humor. Hij wist het weer op een aansprekende manier te presenteren en was een graag geziene gast in talkshows en andere programma's.

Een andere legendarische weerman is Piet Paulusma. Hij was de vaste weerman van Omroep Friesland en werd bekend door zijn kenmerkende Friese accent en zijn vooruitziende blik. Hij wist vaak al van tevoren dat er extreme weersomstandigheden op komst waren.

In Belgiƫ is Frank Deboosere een legendarische weerman. Hij is de vaste weerman van de VRT en wordt geprezen om zijn kennis en objectiviteit. Hij is een autoriteit op het gebied van weerkunde en weet het weer op een heldere en begrijpelijke manier over te brengen aan het publiek.

Ook in andere landen zijn er legendarische weermannen te vinden. In de Verenigde Staten is bijvoorbeeld Willard Scott een legende. Hij was jarenlang de vaste weerman van NBC en werd bekend door zijn kostuums en zijn interactie met het publiek.

Een legendarische weerman is iemand die een blijvende indruk achterlaat op het publiek. Hij of zij is een autoriteit op het gebied van weerkunde en weet het weer op een heldere en begrijpelijke manier over te brengen.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 31, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2023 by admin (886k points)
...