0 votes
by (886k points)

hoe heet op de beurs een bewijs van deelname in een belegging, Op de beurs wordt een bewijs van deelname in een belegging vaak aangeduid als een "effect" of "effectenbewijs". In Nederland wordt het begrip "effect" gebruikt om te verwijzen naar financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties, en andere waardepapieren die op de beurs verhandelbaar zijn. Een effectenbewijs is dus een document dat aantoont dat iemand deelneemt in een belegging door het bezitten van een bepaald financieel instrument.

Bijvoorbeeld, als je aandelen van een bedrijf koopt, ontvang je meestal een bewijs in de vorm van een effectenbewijs dat aangeeft hoeveel aandelen je bezit. In digitale vorm kan dit ook worden vastgelegd in een effectenrekening bij een financiële instelling. Het specifieke woordgebruik kan variëren per regio en markt, dus het is altijd goed om de lokale terminologie te raadplegen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Een aandeel is een bewijs van deelname in het aandelenvermogen van een BV of NV. Maar hoe werken aandelen nou precies? Wij leggen het voor je uit!

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Dec 23, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 23, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
...