0 votes
by (886k points)

Montpellier, Vermont, is de hoofdstad van de staat Vermont. Het is een kleine stad met een bevolking van ongeveer 8.000 inwoners, maar het is een belangrijke culturele en historische stad. Montpellier is gelegen in het Washington County, ongeveer 65 kilometer ten oosten van Burlington, de grootste stad van Vermont. De stad ligt aan de rivier de Winooski en is omgeven door heuvels en bossen.

Montpellier werd gesticht in 1784 en werd in 1805 de hoofdstad van Vermont. De stad is de thuisbasis van het Vermont State House, het Vermont Supreme Court en het Vermont College of Fine Arts. Montpellier is ook de thuisbasis van een aantal musea, waaronder het Vermont Historical Society Museum en het American Precision Museum.

De stad heeft een aantal mooie parken en tuinen, waaronder de Hubbard Park State Park, de Green Mountain National Forest en de Champlain Valley. Montpellier is ook een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en kampeerders.

Hier zijn enkele interessante feiten over Montpellier, Vermont:

  • De stad is vernoemd naar de Franse stad Montpellier.
  • Montpellier was de thuisbasis van de eerste Amerikaanse fabriek voor de productie van precisie-instrumenten.
  • De stad is de geboorteplaats van de Amerikaanse president Calvin Coolidge.

Montpellier is een prachtige en historische stad met veel te bieden bezoekers. Het is een geweldige plek om te leren over de geschiedenis van Vermont en te genieten van de natuur.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Montpelier is de hoofdstad van de staat Vermont in de Verenigde Staten van Amerika. Het is gelegen in het gewest Washington County, ongeveer 65 km ten oosten van Burlington, de grootste stad van Vermont.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 24, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 15, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
2 answers
asked Jan 8, 2023 by admin (886k points)
...