0 votes
by (882k points)

Delhi is de tweede stad van India, na Mumbai. Het is de hoofdstad van de deelstaat Delhi en is een belangrijke economische, politieke en culturele hub. De stad ligt in het noorden van India, aan de Yamuna-rivier.

Delhi is een oude stad met een rijke geschiedenis. Het werd voor het eerst bewoond in de 6e eeuw voor Christus en is sindsdien de thuisbasis geweest van vele verschillende beschavingen. De stad is een mix van oud en nieuw, met historische bezienswaardigheden zoals de Rode Fort en de Qutub Minar, samen met moderne wolkenkrabbers en winkelcentra.

Delhi is een levendige en kosmopolitische stad met een diverse bevolking. Er wonen mensen uit alle delen van India en de wereld. De stad is een populaire bestemming voor toeristen en zakenreizigers.

Delhi is een belangrijk centrum voor de IT-industrie, de financiƫle sector en de overheid. De stad is ook een belangrijke spoorweg- en luchthavenhub. Delhi is een snelgroeiende stad en wordt naar verwachting in de nabije toekomst nog groter te worden.

1 Answer

0 votes
by (882k points)
 
Best answer

Kaart van Indiase steden grote steden en hoofdstad van India

Calcutta (Kolkata) is de tweede grootste stad van India. Bijna 12 miljoen mensen wonen in de stad en haar industriƫle voorsteden.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 16, 2023 by admin (882k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 21, 2023 by admin (882k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (882k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 16, 2023 by admin (882k points)
0 votes
0 answers
asked Jan 20 by admin (882k points)
...