0 votes
by (886k points)

Het zwaard van koning Arthur, Excalibur, is een van de meest iconische wapens uit de westerse mythologie. Het wordt vaak geassocieerd met macht, rechtvaardigheid en heldendom.

Volgens de legende werd Excalibur gemaakt door de fee Morgan Le Fay, die het aan haar halfbroer Arthur gaf. Het zwaard was gemaakt van het beste staal en had een magische schede die de drager onkwetsbaar maakte.

Arthur ontving Excalibur voor het eerst toen hij nog maar een jongeman was. Hij was op zoek naar een zwaard dat in een steen was vastgestoken. Wie het zwaard uit de steen kon trekken, zou de rechtmatige koning van Engeland zijn. Arthur was de enige die het lukte, en zo werd hij koning.

Excalibur speelde een belangrijke rol in Arthurs leven. Hij gebruikte het zwaard om zijn koninkrijk te beschermen en om rechtvaardigheid te brengen. Hij won vele veldslagen met Excalibur, en het zwaard werd zijn symbool van macht en autoriteit.

Arthur verloor Excalibur uiteindelijk aan de Dame van het Meer. Hij was verslagen in een gevecht met Mordred, zijn eigen zoon, en de Dame van het Meer kwam om Excalibur te halen. Arthur keerde het zwaard terug aan haar, en ze dook met het zwaard in het meer.

De legende van Excalibur is een verhaal over macht, heldendom en de cyclus van leven en dood. Het is een verhaal dat al eeuwenlang mensen boeit en inspireert.

Hier zijn enkele van de magische krachten die aan Excalibur worden toegeschreven:

  • Het kan alleen door de rechtmatige koning van Engeland worden getrokken.
  • Het is onbreekbaar en onverwoestbaar.
  • De schede ervan maakt de drager onkwetsbaar.
  • Het kan schepen over de golven laten varen.

Excalibur is een belangrijk symbool in de Arthur-legende. Het vertegenwoordigt de macht, het rechtvaardigheidsgevoel en de heldendom van koning Arthur.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 11, 2023 by admin (886k points)
...