0 votes
by (886k points)
Alle dwergpapegaaien worden in het Engels "lovebirds" genoemd. Dit komt omdat ze zeer aanhankelijke en sociale vogels zijn die zich inparen voor het leven. Ze zijn ook zeer intelligent en kunnen worden getraind om veel trucjes te doen.

De meest populaire soort dwergpapegaai is de Agapornis roseicollis, ook wel perzikkopagapornis genoemd. Deze vogels zijn ongeveer 15 centimeter lang en hebben een felroze kop en een groene rug. Ze zijn zeer levendige en vrolijke vogels die graag met hun baasjes omgaan.

Andere populaire soorten dwergpapegaaien zijn de Agapornis personatus, ook wel zwartmaskeragapornis genoemd, en de Agapornis fischeri, ook wel Fischers dwergpapegaai genoemd.

Dwergpapegaaien zijn geweldige huisdieren voor mensen die op zoek zijn naar een intelligente en aanhankelijke vogel. Ze zijn echter wel sociale dieren en het is belangrijk om ze in paren of groepen te houden.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Een Agapornis wordt ook wel een ''Lovebird'' genoemd. Dit komt omdat het een vogel is die echt van de ''liefde'' houdt. Hij vind het dus ook niks om alleen in een kooi te zitten. We adviseren dan ook om de Agapornis roseicollis niet alleen te houden.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...