0 votes
by (886k points)

De Engelse oud-bondscoach Terry Venables is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was de coach van Engeland van 1994 tot en met 1996 en leidde het land naar de halve finale van het EK van 1996. Venables was ook succesvol als trainer bij clubs als Tottenham Hotspur, Barcelona en Queens Park Rangers.

Venables werd geboren in Lambeth, Londen, in 1943. Hij begon zijn professionele voetbalcarrière bij Chelsea in 1961. In 1966 verhuisde hij naar Crystal Palace, waar hij twee seizoenen speelde. In 1968 vertrok hij naar Queen's Park Rangers, waar hij de rest van zijn actieve carrière doorbracht.

Na zijn spelerscarrière werd Venables trainer. Hij begon bij Queens Park Rangers, waar hij in 1976 de FA Cup won. In 1981 vertrok hij naar Tottenham Hotspur, waarmee hij in 1991 opnieuw de FA Cup won. In 1984 werd hij trainer van Barcelona, waarmee hij in 1985 de landstitel won.

In 1994 werd Venables bondscoach van Engeland. Hij leidde het land naar de halve finale van het EK van 1996, waar het verloor van Duitsland. Na het EK stapte hij op als bondscoach.

Venables was een flamboyante en charismatische persoonlijkheid. Hij was ook een zeer succesvolle trainer, die met verschillende clubs en landen grote successen boekte. Zijn overlijden is een groot verlies voor de Engelse voetbalwereld.

Hier zijn enkele reacties op het overlijden van Terry Venables:

  • Gareth Southgate, bondscoach van Engeland: "Terry was een van de meest invloedrijke figuren in het Engelse voetbal. Hij was een geweldige coach en een inspiratiebron voor veel mensen. We zullen hem missen."
  • David Beckham, voormalig Engels international: "Terry was een geweldige man en een geweldige coach. Hij heeft veel voor het Engelse voetbal betekend. Ik heb veel van hem geleerd en ik zal hem altijd dankbaar zijn."
  • Sir Alex Ferguson, voormalig manager van Manchester United: "Terry was een geweldige voetballer en een geweldige coach. Hij was een echte gentleman en hij zal gemist worden."

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Mar 31 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 26, 2023 by admin (886k points)
...