0 votes
by (886k points)

welke plant wordt als groenbemesting gebruikt , Welkom op de puzzelsite, waar uitdaging en vermaak elkaar ontmoeten. Wij bieden een unieke ervaring voor puzzelliefhebbers, variƫrend van makkelijk tot moeilijk. Maak je klaar om je mentale vaardigheden te ontwikkelen en te genieten van interessante intellectuele uitdagingen. welke plant wordt als groenbemesting gebruikt


het antwoord:
 

Lupine 


 

We hopen dat je genoten hebt van je ervaring hier. We zijn altijd bezig met het ontwikkelen van content om de nieuwste puzzels aan te bieden. Deel uw feedback om uw ervaring te verbeteren. Dank u voor uw vertrouwen, Wij wensen u een aangename tijd het verkennen van de wereld van puzzels en mentale uitdagingen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Er zijn verschillende planten die worden gebruikt als groenbemesting. Groenbemesting is een landbouwpraktijk waarbij bepaalde planten worden geteeld en vervolgens in de bodem worden ingebracht om de vruchtbaarheid te verbeteren. Deze planten dienen als organische meststoffen en helpen bij het vasthouden van voedingsstoffen in de bodem, het verbeteren van de bodemstructuur en het onderdrukken van onkruid.

Enkele voorbeelden van planten die als groenbemesting worden gebruikt, zijn:

1. **Klaver (bijvoorbeeld rode klaver of witte klaver):** Klavers hebben de mogelijkheid om stikstof uit de lucht te binden met behulp van bacteriƫn in hun wortelknobbeltjes. Dit verrijkt de bodem met stikstof, wat een belangrijke voedingsstof is voor planten.

2. **Rogge:** Rogge is een snelgroeiende graansoort die vaak wordt gebruikt als groenbemesting. Het heeft een goed wortelstelsel dat de bodemstructuur kan verbeteren.

3. **Phacelia:** Deze plant wordt vaak gebruikt vanwege zijn snelle groei en bloemen die aantrekkelijk zijn voor bestuivende insecten. Het heeft ook een diep wortelstelsel dat de bodemstructuur kan verbeteren.

4. **Veldbonen:** Veldbonen kunnen stikstof uit de lucht halen en in de bodem binden, waardoor ze een goede keuze zijn voor groenbemesting.

5. **Wikke:** Wikke is een peulvrucht die stikstof kan binden en ook organisch materiaal aan de bodem toevoegt.

De keuze van de groenbemestingsplant hangt vaak af van de specifieke behoeften van de bodem en gewassen die op het land worden geteeld. Rotationele gewassen en groenbemesting maken deel uit van duurzame landbouwpraktijken om de bodemgezondheid te behouden en te verbeteren.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Nov 26, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Nov 26, 2023 by admin (886k points)
...