0 votes
by (886k points)

hoe heette de vier jaar jongere broer van vincent van gogh , Welkom op de puzzelsite, waar we je leuke en spannende intellectuele uitdagingen bieden. hoe heette de vier jaar jongere broer van vincent van gogh


het antwoord:
 

Theo


 

De vier jaar jongere broer van Vincent van Gogh heette Theo van Gogh. Hij was een kunsthandelaar en was de grootste supporter van Vincents kunst. Hij financierde Vincents carrière en hield hem gemotiveerd tijdens zijn worstelingen met psychische problemen. Theo overleed in 1891, slechts twee maanden na Vincent.

Theo werd geboren op 1 mei 1857 in Zundert, Nederland. Hij was de tweede zoon van predikant Theodorus van Gogh en Anna Carbentus. Theo was een intelligent en ambitieus kind. Hij studeerde rechten in Amsterdam, maar besloot later om kunsthandelaar te worden.

In 1875 ging Theo naar Parijs om te werken bij Goupil & Cie, een kunsthandel. Hij was succesvol in zijn werk en werd al snel een belangrijk figuur in de Parijse kunstwereld.

In 1880 ontmoette Theo zijn oudere broer Vincent, die toen als predikant werkte. Theo was onder de indruk van Vincents kunst en moedigde hem aan om kunstenaar te worden. Hij begon Vincent te financieren en kocht zijn schilderijen.

Theo en Vincent bleven nauw met elkaar in contact. Theo was een steunpilaar voor Vincent tijdens zijn worstelingen met psychische problemen. Hij hielp Vincent om zijn kunst te verkopen en moedigde hem aan om door te gaan met schilderen.

Theo overleed op 25 januari 1891, slechts twee maanden na Vincent. Hij werd begraven in Utrecht, Nederland. Zijn dood was een grote klap voor Vincent. Hij raakte in een depressie en schilderde in de weken voor zijn dood geen enkel schilderij.

Theo van Gogh wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de carrière van Vincent van Gogh. Hij was een onvoorwaardelijk supporter van zijn broer en hielp hem om een van de meest beroemde kunstenaars van de wereld te worden.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Oct 7, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...