0 votes
by (886k points)

arabische stad met de een na grootste moskee ter wereld ,De Arabische stad met de op één na grootste moskee ter wereld is Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. De moskee is de Sheikh Zayed Grand Mosque en is vernoemd naar de overleden heerser van Abu Dhabi, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. De moskee is geopend in 2007 en is een van de meest populaire toeristische attracties in Dubai.

De moskee heeft een capaciteit van 40.000 gelovigen en is een van de grootste religieuze gebouwen ter wereld. De moskee is gebouwd in een traditionele islamitische stijl en is versierd met marmer, glas en hout. De kenmerkende kenmerken van de moskee zijn de 82 witte marmeren minaretten en de enorme kroonluchter in de centrale hal.

De Sheikh Zayed Grand Mosque is een belangrijke religieuze en culturele bestemming voor moslims en niet-moslims. De moskee is een symbool van de tolerantie en diversiteit van Dubai.

arabische stad met de een na grootste moskee ter wereld ,De stad met de op een na grootste moskee ter wereld is Mekka, Saoedi-Arabië. De Grote Moskee van Mekka, ook wel bekend als de Masjid al-Haram, is de op een na grootste moskee ter wereld in termen van capaciteit en wordt beschouwd als een van de heiligste plaatsen in de islam. De moskee herbergt de Kaaba, het heiligste heiligdom in de islam, en trekt jaarlijks miljoenen pelgrims tijdens de jaarlijkse hadj en het hele jaar door voor Umrah-rituelen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Samen met Mekka behoort Medina tot de steden die voor de moslims het heiligst zijn. De profeet Mohammed is hier gestorven en ligt begraven in de Moskee van de Profeet (Al-Masjid an-Nabawi). Dit is na de Al-Masjid al-Haram moskee in Mekka de grootste ter wereld.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Nov 5, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 5, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...