0 votes
by (886k points)

welke chris had hits met josephine en the road to hell ,Chris Rea is de Britse singer-songwriter die hits had met "Josephine" en "The Road To Hell"."

"Josephine" werd uitgebracht in 1985 en bereikte nummer 13 in de UK Singles Chart. "The Road To Hell" werd uitgebracht in 1986 en bereikte nummer 10 in de UK Singles Chart.

Beide nummers zijn van Rea ' s zevende studioalbum, Shakedown, dat in 1985 werd uitgebracht. Het album was een kritisch en commercieel succes, bereikte nummer 1 in de UK Albums Chart en verkocht meer dan 1 miljoen exemplaren in het Verenigd Koninkrijk.

Rea staat bekend om zijn kenmerkende stem en zijn mix van blues, rock en popmuziek. Hij heeft meer dan 20 studioalbums uitgebracht en heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen platen verkocht.

Hier is een korte biografie van Chris Rea:

 Chris Rea werd in 1951 geboren in Middlesbrough, Engeland.

 Hij begon al op jonge leeftijd gitaar te spelen en vormde zijn eerste band in 1967.

 Zijn debuutalbum Whatever Happened to Benny Santini?, in 1978.

 Zijn doorbraak album, Shakedown, werd uitgebracht in 1985.

 Hij heeft verschillende hit singles gehad, waaronder" Josephine"," The Road To Hell"," On The Beach "en" Driving Home For Christmas"."

* Rea is genomineerd voor verschillende Grammy Awards en heeft een Brit Award gewonnen.

* Hij is nog steeds actief op tournee en neemt muziek op.

Ik hoop dat deze informatie nuttig is. Laat het me weten als je nog andere vragen hebt.

welke chris had hits met josephine en the road to hell ,De hits "Josephine" en "The Road to Hell" zijn beide nummers van de Britse singer-songwriter Chris Rea. Chris Rea is de artiest die deze nummers heeft geschreven en uitgevoerd. "Josephine" is afkomstig van zijn album "Shamrock Diaries" uit 1985, en "The Road to Hell" is de titeltrack van zijn album "The Road to Hell" uit 1989. Chris Rea is bekend om zijn karakteristieke stem en zijn bijdragen aan de rock- en bluesmuziek.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
...